28η Οκτωβρίου με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι: Πού θα χτυπήσει η Κίρκη 

Προειδοποίηση από την ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα  

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, αναμένονται σήμερα 28η Οκτωβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας Κίρκη.

Για την κακοκαιρία έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. 

Κακοκαιρία Κίρκη: Εκτακτη ανακοίνωση της γ.γ. πολιτικής προστασίας

Σύμφωνα με την  ΕΜΥ, τα ισχυρά φαινόμενα αρχικά αναμένονται στο Ιόνιο (κυρίως στα νησιά του κεντρικού και νότιου πελάγους), στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Βαθμιαία θα επηρεαστούν η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Κακοκαιρία Κίρκη: Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ως προς τις μέγιστες τιμές της,κυρίως στα κεντρικά και νότια.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και γρήγορα βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος.

Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές μετά το μεσημέρι, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες κυρίως στα νοτιότερα που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, από το μεσημέρι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που τη νύχτα θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top