Κορωνοϊός: «Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100 σε ένα club»

Παγώνη: «Μεγαλύτερος ο αριθμός των κρουσμάτων από την πραγματικότητα»

Νέο καμπανάκι κινδύνου έκρουσε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προειδοποιώντας πως τα νοσοκομεία δε θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα. 

«Αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα, ενώ δε θα μπορέσουν να διαχειριστούν τα νοσοκομεία τα 2.000 κρούσματα την ημέρα. Αυτό θα ήταν καταστροφικό», είπε η κυρία Παγώνη στον ΣΚΑΪ. 

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο «Αττικόν» - 14 κρούσματα σε εργαζόμενους

Προειδοποίησε ακόμα πως ο αριθμός των κρουσμάτων είαι μεγαλύτερος από ό,τι ανακοινώνεται και εξήγησε πως «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό».

Κορωνοϊός: Η ημερομηνία «κλειδί» για την αποφυγή γενικευμένου lockdown

Η κυρία Παγώνη δεν έκρυψε την ανησυχία της για τον αυξημένο αριθμό θανάτων και τόνισε πως η μάσκα αυτή τη στιγμή είναι το πιο ισχυρό όπλο κατά του ιού. 

Τέλος, αναφερόμενη στα τοπικά lockdown που έχουν επιβληθεί, σημείωσε πως ήταν αναγκαίο για να ελεγχθεί εκεί η κατάσταση και κυρίως για να περιοριστεί η διασπορά προς άλλες πόλεις.

Κορωνοϊός: 790 νέα κρούσματα την Κυριακή – Δέκα ασθενείς κατέληξαν

Κάλεσε επίσης τους νέους να βγαίνουν και να διασκεδάζουν, αλλά τηρώντας τα μέτρα, καθώς ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100 σε ένα κλαμπ με συνωστισμό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top