Κορωνοϊός: Οι 24 περιοχές που αλλάζουν επίπεδο συναγερμού σήμερα

Aναπροσαρμόζεται ο χάρτης της Υγειονομικής Ασφάλειας

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Αναπροσαρμόζεται από σήμερα ο χάρτης της Υγειονομικής Ασφάλειας για τον κορωνοϊό με 24 από τις 74 συνολικά περιφερειακές ενότητες να αλλάζουν επίπεδο συναγερμού.

Κορωνοϊός: Η ημερομηνία «κλειδί» για την αποφυγή γενικευμένου lockdown

Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα επικινδυνότητας: επίπεδο 1 για περιοχές ετοιμότητας (πράσινο), επίπεδο 2 για περιοχές που βρίσκονται σε επιτήρηση (κίτρινο), επίπεδο 3 για περιοχές σε αυξημένη επιτήρηση (πορτοκαλί) και επίπεδο 4 για περιοχές αυξημένου κινδύνου (κόκκινο). 

Από τις 24 περιοχές που αλλάζουν κατηγορία, οι 11 παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα, δηλαδή κατεβαίνουν επίπεδο συναγερμού, ενώ οι υπόλοιπες ανεβαίνουν. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων, οι οποίες ανεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2 από το επίπεδο 1. Στην περίπτωση των Σποράδων, η αναβάθμιση αφορά μόνο τη Σκιάθο και όχι στη Σκόπελο και στην Αλόννησο που παραμένουν πράσινες.
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου που ήταν στο επίπεδο 3, κατεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2.
  • Τα νησιά της Αττικής, παρόλο που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες, κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 2, εκτός από τη Σαλαμίνα. 
  • Στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 2, κατεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Λακωνίας και Πάρου.
  • Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν οι Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Κέας-Κύθνου που πηγαίνουν από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 1.

Ο χάρτης όπως διαμορφώνεται από σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Έτσι 25 Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται στο Επίπεδο 1 Ετοιμότητας (πριν από 14 ημέρες ήταν 26). Ταυτόχρονα 33 Περιφερειακές Ενότητες μπαίνουν στο Επίπεδο 2 Επιτήρησης (πριν από 14 ημέρες ήταν 25). 14 Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται πλέον στο Επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης (πριν από 14 ημέρες ήταν 23) και 2 Περιφερειακές Ενότητες  ανέβηκαν στο Επίπεδο 4 Αυξημένου Κινδύνου, όπου μέχρι πριν από 14 ημέρες δεν υπήρχε καμία περιοχή σε αυτό τον βαθμό συναγερμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top