Δολοφονία Γραικού: «Ανθρωποκτονία από πρόθεση» προτείνει η Εισαγγελέας

Ο γιός του θύματος μιλά στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα»

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε ο γιός του θύματος σχετικά με την πρόταση της Εισαγγελέως στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 47χρονος έμπορος κρεάτων εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Μάλιστα, πριν λίγο ανακοινώθηκε η πρόταση της Εισαγγελέως για την υπόθεση: ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η Εισαγγελέας υπήρξε «καταπέλτης» έναντι του κατηγορουμένου, ενώ η πρόταση της στηρίζεται στο γεγονός ότι ο ίδιος έδωσε πολλούς ψευδείς ισχυρισμούς προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αρχές, ακόμα και στην απολογία του. 

Αναλυτικά η πρόταση της Εισαγγελέως: « Ο Γραικός απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο γιατί ήξερε ότι πλήρωνε μαύρα από την αρχή. Ο κατηγορούμενος λέει ψέματα παντού για την τιμή των ζώων, για να αποφύγει την πληρωμή. Λέει ψέματα στη ανακρίτρια αλλάζοντας διαρκώς ισχυρισμούς, μέχρι και στην απολογία του. Συμπεράσματα: ψευδής ισχυρισμός κατηγορουμένου ότι η πραγματική πώλησης είναι μόνο ένα ευρώ το κιλό κρέατος. Ψευδής ισχυρισμός κατηγορουμένου ότι είχε ήδη εξοφλήσει ττο τίμημα πριν την τελευταία σφαγή. Το ισχυρίστηκε για να έχει άλλοθι και αν παραπλανήσει τις αρχές. Κατασκευασμένη η απόδειξη των 17.000 ευρώ από τον κατηγορούμενο.

Δολοφονία Γραικού: «Έσκαψα μια τρύπα με τον φορτωτή και τον πέταξα μέσα»

Κατηγορούμενος και θύμα φεύγουν μαζί από την ίδια πόρτα, δεν αποχωρούν από τον χώρο του σφαγείου για ακόμη 45 λεπτά μετά που αποχώρησαν όλοι. Η παραμονή για 45 λεπτά υποδηλώνει ότι υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ τους, γιατί ο Γραικός περίμενε χρήματα και δεν τα έλαβε. Ισχυρίστηκε ψευδώς και για την πραγματική τιμή πώλησης αλλά και για το ότι ο λόγος που τσακώθηκε με τον Γραικό ήταν ότι του ζήτησε δανεικά ζώα, κάτι που ισχυρίστηκε για πρώτη φορά στην απολογία του. Ο πραγματικός λόγος που πήγε ο Γραικός στον στάβλο ήταν γιατί ο κατηγορούμενος του είπε να συναντηθούν εκεί για να του δώσει τα χρήματα, παρότι δεν είχε σκοπό να το κάνει. Τι συνέβη με τον Γραικό στον στάβλο; Δεν παραδέχεται τα χτυπήματα παρότι είναι αποδεδειγμένα, αλλάζει συνεχώς ισχυρισμούς δείγμα ότι θέλει να αποπροσανατολίσει τις αρχές».

 

Γιος Δημήτρη Γραικού: «Για 3 χρόνια έκανε τον ανήξερο... ποια συγγνώμη;»

Μάλιστα, στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» μίλησε και ο γιός του θύματος, Αρχιμήδης Γραικός, δηλώνοντας πως η οικογένειά του δικαιώνεται με αυτή την απόφαση: «Δεν μετανόησε ούτε μια στιγμή για την πράξη του. Θα μπροούσε να μας πάρει ένα τηλέφωνο. Μια συγγνώμη τρία χρόναι μετά μπροστά στο δικαστήριο δεν μου λέει τίποτα».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα εδώ»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top