Γιος Δημήτρη Γραικού: «Για 3 χρόνια έκανε τον ανήξερο... ποια συγγνώμη;»

Τι λέει για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία - θρίλερ του επιχειρηματία

Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016. Η σορός του κτηνοτρόφου μαζί και το αυτοκίνητό του βρέθηκαν δυόμιση χρόνια αργότερα, στο μαντρί ενός εμπόρου κρεάτων, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο εδώλιο.  

Δίκη για δολοφονία Γραικού: «Γιατί σκότωσες τον πατέρα μου;»

Ο γιος του θύματος Αρχιμήδης Γραικός μίλησε στον Στρατή Λημνιό και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τις δύσκολες μέρες και νύχτες που πέρασε η οικογένεια. Οι λογαριασμοί του πατέρα του δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν γιατί ήταν αγνοούμενος, ενώ οι συνεργάτες του επιχειρηματία δεν μπορούσαν να εμπιστευτούν τα παιδιά γιατί ήταν νέα. Ο γιος του θύματος αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του για να στηρίξει την οικογενειακή επιχείρηση. 

Δολοφονία Γραικού: Τι είπε ο κατηγορούμενος ενώπιον του Δικαστηρίου

«Δεν μπορούσαμε ούτε να δουλέψουμε γιατί είναι όλα στο όνομα του πατέρα μου. Το παλέψαμε. Επιτέλους βγήκε μια άκρη… δυσάρεστη μεν. Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε» περιέγραψε. 

Για τη συγγνώμη που ζήτησε ο κατηγορούμενος, ο γιος του Δημήτρη Γραικού απάντησε: «Ως έναν βαθμό μπορώ να το δεχτώ. Το να υπάρχει μια συγγνώμη για να πω κάτι… και από πίσω να κρύβεται τόσο ψέμα, τόσες ειρωνείες… δεν μπορώ να τη δεχτώ. Για τρία χρόνια έκανε τον ανήξερο και απέδιδε αλλού τις ευθύνες».

Ο γιος του θύματος περιγράφει ότι μετά την εξαφάνιση του πατέρα του, είδε τον  κατηγορούμενο για πρώτη φορά. Βρισκόταν στο σφαγείο κι έλεγε “ότι χρειαστείτε να σας βοηθήσω, είμαι εδώ για σας”. «Ως ένα σημείο βασίστηκε στις κατηγορίες που πήγαιναν προς τη μητέρα μου και προσπαθούσε να μοιράσει εκεί τις ευθύνες» είπε ο Αρχιμήδης Γραικός.

Τέλος, μιλώντας για τον πατέρα του είπε ότι του λείπουν τα λόγια του. «Ήταν σοφός άνθρωπος, με έμαθε να προσπαθώ να κρατώ την ψυχραιμία μου και να προοδεύω. Ήταν ένας καλός, φιλήσυχος και υπεύθυνος άνθρωπος»

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top