Δολοφονία Γραικού: «Έσκαψα μια τρύπα με τον φορτωτή και τον πέταξα μέσα»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην απολογία του κατηγορούμενου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 47χρονος έμπορος κρεάτων εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Γιος Δημήτρη Γραικού: «Για 3 χρόνια έκανε τον ανήξερο... ποια συγγνώμη;»

Επί τέσσερις εβδομάδες διεξάγεται η δίκη και το μεσημέρι της Πέμπτης απολογήθηκε ο κατηγορούμενος. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Στρατής Λημνιός για την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο κατηγορούμενος ξεκίνησε την κατάθεσή του ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος που απέκρυψε το περιστατικό, καθώς και από την ανακρίτρια γιατί δεν της είπε την αλήθεια εξαρχής.

Δίκη για δολοφονία Γραικού: «Γιατί σκότωσες τον πατέρα μου;»

Τι είπε ο κατηγορούμενος

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Στρατής Λημνιός για την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην ημέρα του φονικού. Όπως είπε, του ζήτησε ο Γραικός να βρεθούν για την δουλειά που είχαν κλείσει, του έδωσε μια προκαταβολή των 5.000 ευρώ, ο Γραικός του ζήτησε να αγοράσει όλα τα ζώα για 50.000 ευρώ και μαύρα, χωρίς ζύγιση και τιμολόγια και είπε ότι στις αρχές είπε ψέματα όταν τους έκανε λόγο για 17.000 ευρώ, ώστε να τις αποπροσανατολίσει.

Δολοφονία Γραικού: Τι είπε ο κατηγορούμενος ενώπιον του Δικαστηρίου

Για τη σκηνή του εγκλήματος ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε τα εξής: «Τον χτύπησα με την παλάμη στο μάτι. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Πέσαμε και οι δυο κάτω. Προσπάθησα να σηκωθώ και είδα ότι ήταν αναίσθητος. Πήρα έναν κουβά με νερό και του έριξα στο πρόσωπο. Δεν επανήλθε. Άρχισε να χτυπάει το τηλέφωνο μου και ήταν ένας συνεργάτης μου που ήρθε στη μονάδα. Τον πήρα αγκαλιά και τον έβαλα μέσα στην αποθήκη. Πίστευα ότι όταν θα γυρίσω θα αναπνέει. Ξανά ξεκίνησα μαλάξεις αλλά δεν έγινε τίποτα»

«Μετά αποφάσισα να κάνω αυτό που έκανα. Έσκαψα μια τρύπα με το φορτωτή, τον πέταξα μέσα και έριξα μπάζα από πάνω. Μετά έθαψα το αυτοκίνητο», είπε.

Μάλιστα, η οικογένεια του θύματος όπως είχε δηλώσει και παλιότερα, είναι θυμωμένη με τη στάση του κατηγορούμενου, καθώς μετά την εξαφάνιση Γραικού πήγαινε απροκάλυπτα και ρωτούσε τη γυναίκα του αν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις στην υπόθεσή του, ενώ ήταν ο ίδιος που τον σκότωσε και τον εξαφάνισε.

Πλέον, η οικογένεια το μόνο που ζητάει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top