Θεσσαλονίκη: Πάνω από 50 κρούσματα σε μαθητές και αθλητές στη Νεάπολη

Τζιτζικώστας: «Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε νέο lockdown»

Σε πορτοκαλί συναγερμό ανέβηκε η Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται επικίνδυνα. Οι αστυνομικοί κάνουν εκτεταμένους ελέγχους για να «σπάσουν» τους συγχρωτισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης.

Κορωνοϊός: Έφτασαν τα 865 τα κρούσματα - 331 στην Αττική!

Σε συναγερμό είναι και ο δήμος Νεάπολης - Συκεών από τα απανωτά κρούσματα σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι δημότες του δήμου Νεαπόλεως Συκεών είναι αναστατωμένοι από τα απανωτά θετικά κρούσματα κορωνοϊού τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 50. 

«Υπάρχουν αρκετά, δεκάδες κρούσματα σε ένα κτίριο της Νεάπολης όπου γινόταν και γίνονται οι προπονήσεις, τάεκβοντο, καράτε, τζούντο κτλ, σε ομάδα ποδοσφαίρου, κρούσματα σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών!» είπε ο δήμαρχος της περιοχής, Σίμος Δανιηλίδης.

Ο δήμος έκλεισε δομές και δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στις οποίες παρουσιάστηκαν κρούσματα, παραμένουν όμως ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις της γενικής γραμματείας αθλητισμού, οι οποίες βρίσκονται ακριβώς απέναντι.  

Τζιτζικώστας: «Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε νέο lockdown»

«Αν δεν προσέξουμε πάρα πολύ το επόμενο διάστημα, δεν τηρήσουμε όλα τα μέτρα προστασίας τότε είναι λογικό η πολιτεία να πάρει επιπλέον μέτρα. Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία είναι ένα νέο lockdown, δήλωσε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Χαρδαλιάς: Lockdown στην Καστοριά – Να μην πάει χαμένη η προσπάθεια 

Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι εντατικοί. Τα μεσάνυχτα αστυνομικοί πήγαν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, προκειμένου να απομακρύνουν άτομα τα οποία ήταν συγκεντρωμένα. 

Το πρωί αστυνομικοί πλησίασαν πολίτες που περίμεναν στη στάση των λεωφορείων στην πλατεία Αριστοτέλους και τους ζήτησαν να ...αραιώσουν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top