Κορωνοϊός - Σέρρες: Ξεκίνησαν τα rapid tests στους πολίτες

Από σήμερα μέχρι την Παρασκευή

Γρήγορα τεστ κορωνοϊού πραγματοποιούνται στις Σέρρες από σήμερα το πρωί, μετά τη μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων στην πόλη.

Κορωνοϊός: Πολύ κοντά στο lockdown Σέρρες και Καστοριά

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται εκεί για συνολικά τρεις μέρες, μέχρι και την Παρασκευή, διενεργώντας rapid tests στον γενικό πληθυσμό και κυρίως σε πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, τουλάχιστον τρία ή τέσσερα 24ωρα πριν ή έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη από τον κορωνοϊό.

Σέρρες: Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο δήμος - Ανησυχία για τα κρούσματα

Όπως υπογραμμίζεται από το τμήμα Δημόσιας Υγείας του δήμου Σερρών, κατά τη διενέργεια των τεστ θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ η χρήση μάσκας από τους πολίτες είναι υποχρεωτική. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο τα γρήγορα τεστ να γίνουν για μία μέρα, μόνο σήμερα, αλλά υπήρξε  αυξημένο ενδιαφέρον από τους πολίτες.

Πριν από δύο 24ωρα, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ανακοίνωσε την εφαρμογή έκτακτων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο της επιβολής τοπικού lockdown εξαιτίας της μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων μέσα στην πόλη.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top