Σέρρες: Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο δήμος - Ανησυχία για τα κρούσματα

Φόβοι για lockdown - Τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Τη λήψη έκτακτων μέτρων στον Δήμο Σερρών μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Κορωνοϊός: Συρροή κρουσμάτων μετά από κηδεία στην Πρέβεζα

Ο κ.Χρυσάφης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβολή τοπικού lockdown στις Σέρρες εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

Κορωνοϊός: Καμπανάκι Τσιόδρα για την αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Ανέφερε μεταξύ άλλων έχει απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ με επείγουσα επιστολή, στην οποία ζητάει να πάει στην περιοχή κλιμάκιο στις Σέρρες για τη διεξαγωγή τεστ και ιχνηλάτηση επαφών του κρουσμάτων, ενώ ανακοίνωσε και την οργάνωση Ομάδας Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η οποία θα αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα και θα λαμβάνει αναλόγως μέτρα.

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα - Πέντε νεκροί σε λίγες ώρες

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Μετά από πολύωρη σύσκεψη της εν λόγω ομάδας αποφασίστηκαν τα εξής έκτακτα μέτρα με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας:

– Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών θα γίνεται μόνο με ραντεβού και μόνο εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και έκδοσης ηλεκτρονικών πιστοποιητικών.

– Καθημερινά θα πραγματοποιούνται απολυμάνσεις και ψεκασμοί από συνεργεία του Δήμου σε δημοτικά και δημόσια κτήρια, καθώς και σε αύλειους χώρους σχολείων και κύριους δρόμους στην πόλη και τα χωριά.

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε σχολή στις Σέρρες - Θετικός 20χρονος φοιτητής

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες στα δημοτικά κτήρια.

– Λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης για τεχνικά και διοικητικά θέματα covid στον Δήμο Σερρών.

– Ενίσχυση της αστυνόμευσης για αποφυγή του συνωστισμού σε εξωτερικούς χώρους και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυστηρές συστάσεις για τη χρήση μάσκας

Ο δήμαρχος Σερρών απηύθυνε ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και έκανε έκκληση στους δημότες να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές τους εκτός σπιτιού.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τη Δημοτική Αστυνομία, ώστε να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι, ενώ έκρουσε το καμπανάκι στους επιχειρηματίες της περιοχής που δεν τηρούν τα πρωτόκολλα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top