Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κρήτη - Στα λευκά «ντύθηκαν» τα Μάλια

Έπεσαν 3.800 κεραυνοί μέχρι το απόγευμα

Τα καταστροφικά «τερτίπια» του φετινού φθινοπώρου συνεχίζονται, με το ένα κύμα κακοκαιρίας να χτυπά μετά το άλλο. Αυτή τη φορά, τα έντονα φαινόμενα ξεκίνησαν από την Κρήτη, όπου μέσα σε λίγη ώρα μια σφοδρή χαλαζόπτωση «έντυσε» τα Μάλια στα λευκά, προκαλώντας ζημιές σε περιουσίες και καλλιέργειες.

«160 χλμ αέρας, δεν βλέπαμε από τα παράθυρα τίποτα, παρά χτυπούσε το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού στις πόρτες και στα τζάμια» είπε κάτοικος της περιοχής.

Ξεκίνησε τη νύχτα η κακοκαιρία - Βροχές, κεραυνοί και χαλάζι στην Κρήτη!

Ήταν λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα όταν το χαλάζι άρχισε να σφυροκοπά αλύπητα το κέντρο της πόλης. Είκοσι μόλις λεπτά ήταν αρκετά για να βγάλει ο Δήμος τα εκχιονιστικά και οι κάτοικοι, τα...φτυάρια!

«Το χαλάζι έφτασε πάνω από 60 πόντους σε ορισμένα σημεία με αποτέλεσμα νωρίς το πρωί να έχουμε αποκλεισμούς δρόμων, αποκλεισμούς οικιών» είπε ο δήμαρχος της Χερσονήσου.

Έπεσαν 3.800 κεραυνοί μέχρι το απόγευμα

Tο σύστημα «Ζευς» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέχρι τις 17.00 το απόγευμα κατέγραψε 3.800 κεραυνούς στα νότια της χώρας και ιδίως στην Κρήτη.

Στην εθνική οδό, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου, ένα φορτηγάκι ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ και ανατράπηκε χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός του.     

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων ευνοούν οι χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας, με τη μορφή της «ψυχρής λίμνης». Η μεγαλύτερη «βουτιά» καταγράφηκε σήμερα στο Καϊμακτσαλάν, με το θερμόμετρο να ακουμπά στο 0. Δύο βαθμούς έδειξε στη Φλώρινα, τρεις στην Αριδαία και τέσσερις βαθμούς στα Γιάννενα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top