Δύο συλλήψεις για διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων - Σοκάρουν τα ευρήματα

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

διαδίκτυο

Συνελήφθησαν δύο άνδρες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων ακόμη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων περιήλθαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Οι δράστες φαίνεται ότι «ανέβαζαν» υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο και μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη τους.

Σοκάρουν τα ευρήματα της αστυνομίας

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

-    15 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

-    4) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή

-    φoρητό μέσο αποθήκευσης (usb).

Στα μέσα αυτά βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες οι δύο συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τους άλλους τέσσερις ημεδαπούς ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες που οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top