Νεάπολη: Πάνω από 26 τα κρούσματα σε μαθητές

Κλείνουν γυμναστήρια, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα

Τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού στις 18/10

Συναγερμός έχει σημάνει στον δήμο Νεάπολης Συκεών, καθώς πάνω από 26 μαθητές από διαφορετικά σχολεία βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως τα κρούσματα αυτά εμφανίστηκαν τις τελευταίες τέσσερις μέρες και προειδοποίησε πως η διασπορά είναι μεγάλη.

Κορωνοϊός: Απίστευτο για πόσες ώρες μένει ενεργός πάνω στο ανθρώπινο δέρμα

Όπως είπε, δεν υπάρχουν μόνο κρούσματα σε μαθητές, αλλά και σε αθλητικούς συλλόγους, γυμναστήρια, υπαλλήλους διάφορων υπηρεσιών του δήμου, ακόμα και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. 

Μάλιστα, ο δήμος πήρε νωρίς το πρωί απόφαση, να κλείσουν όλα τα γυμναστήρια, τα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, όπως και τα ΚΔΑΠ. 

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές

Ο δήμαρχος σημείωσε πως ακόμα δεν έχει φτάσει στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσει τα τεστ στην κοινότητα και πως προσπαθεί μόνος του να κάνει την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: 200.000 κρούσματα έως τα τέλη του 2020 προβλέπει έρευνα του ΑΠΘ

Όσον αφορά στα σχολεία, όπου φοιτούν οι μαθητές, που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, έχουν κλείσει τα τμήματά τους και έχει γίνει απολύμανση. 

Πολύ κοντά στο lockdown και τα Ιωάννινα

Τέλος, ο κ. Δανιηλιδής κάλεσε τους πολίτες να μη χαλαρώνουν και να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα, εκφράζοντας φόβους πως τα κρούσματα θα είναι πολύ περισσότερα. Τόνισε ακόμα, πως είναι έτοιμος για τοπικό lockdown, αν κρίνουν οι Αρχές ότι αυτό είναι απαραίτητο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top