Κορωνοϊός: Απίστευτο για πόσες ώρες μένει ενεργός πάνω στο ανθρώπινο δέρμα

Πώς επηρεάζει τη μεταδοτικότητα - Τι έδειξε νέα ιαπωνική έρευνα

Δείτε στο βίντεο πώς επιβιώνει και μεταδίδεται ο ιός του κορωνοϊού με τον αέρα.

Ιαπωνική έρευνα φέρνει στο φως νέα στοιχεία για την πανδημία του κορωνοϊού και τις… αντοχές του, σύμφωνα με τα οποία ο παραμένει ενεργός πάνω στο ανθρώπινο δέρμα για εννέα ώρες!

Αντίθετα, το παθογόνο που προκαλεί την γρίπη επιβιώνει πάνω στο ανθρώπινο δέρμα για περίπου 1,8 ώρες.

«Η επιβίωση για 9 ώρες του SARS-CoV-2 (του στελέχους του ιού που προκαλεί την Covid-19) πάνω στο ανθρώπινο δέρμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης με την επαφή σε σύγκριση με τον IAV (του ιού A της γρίπης), επιταχύνοντας έτσι την πανδημία», αναφέρεται.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα σε δείγμα δέρματος που είχε ληφθεί από νεκροτομή θυμάτων από κορωνοϊό, περίπου μια ημέρα μετά τον θάνατό τους.

Ευτυχώς, τόσο ο κορωνοϊός όσο και ο ιός της γρίπης αδρανοποιούνται εντός 15 δευτερολέπτων από την εφαρμογή αιθανόλης που περιέχεται στα αντισηπτικά χεριών.

Η μελέτη υποστηρίζει τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού, ο οποίος έχει μολύνει σχεδόν 40 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα στο τέλος του περασμένου χρόνου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top