Με ΚΤΕΛ θα μπορούν να μετακινούνται τα άτομα με αναπηρίες

Το Υπ. Υποδομών & Μεταφορών εξετάζει μέτρα για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ

Κ. Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Τη δυνατότητα μετακίνησης με ΚΤΕΛ θα έχουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία, καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει μία σειρά μέτρων που αφορούν στην προσβασιμότητα και στην ασφαλή μετακίνηση των ΑΜΕΑ.

Ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι έχει ληφθεί υπόψιν η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στις νέες συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ για τα νέα λεωφορεία, ενώ η λειτουργία του Μετρό και του Τραμ έχει συμβάλει στη βελτίωση της μετακίνησής τους.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση και η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει το ζήτημα της τροποποίησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μεταξύ αυτών, εξετάζεται και η αναθεώρηση του πλαισίου για το δελτίο στάθμευσης και τις παροχές (εκπτώσεις και απαλλαγές) για τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Στόχος του Υπουργείου είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με κινητικά προβλήματα, καθώς ήδη έχει θεσμοθετηθεί η χορήγηση δελτίων στάθμευσης σε ΙΧ αυτοκίνητα γονέων ή παιδιών, αλλά και συζύγων ΑMEΑ, καθώς και σε ΙΧ με leasing.

Τα μέτρα διευκόλυνσης των ΑΜΕΑ συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος και αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top