Διόδια: Πώς θα χρησιμοποιείτε ένα e-pass σε όλους τους αυτοκινητόδρομους

Τι θα γίνει με τις προσφορές

διόδια

Πιο εύκολη θα γίνει η ζωή των οδηγών από τις 4 Νοεμβρίου, καθώς θα μπορούν με ένα e-pass να οδηγούν σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. 

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί με ένα e-pass θα μπορούν να περνούν τα διόδια στην Αττική Οδό, τη Νέα Οδό, την Κεντρική Οδό, τον Αυτοκινητόδρομο Αιγείου, την Εγνατία Οδό, τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, την Ολυμπία Οδό και τον Μορέα. 

Διόδια: Με το ίδιο e-pass η διέλευση από όλους τους αυτοκινητοδρόμους

Μέχρι σήμερα ο οδηγός έπρεπε να αλλάζει μέχρι και τρεις πομποδέκτες για μία διαδρομή, ενώ τώρα με τον έναν πομποδέκτη που ήδη διαθέτει θα μπορεί να ταξιδέψει απ' άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα. 

Για παράδειγμα, θα ταξιδεύει από Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τον ίδιο πομποδέκτη του δικού του παρόχου και χωρίς να χρειαστεί να προμηθευτεί νέο.

Πώς θα γεμίζουν οι οδηγοί το e-pass τους

Αν για παράδειγμα ένας οδηγός φτάσει στα Τέμπη και έχει ξοδέψει ήδη όλο το ποσό που έχει βάλει στον πομποδέκτη του, θα μπορεί να προσθέσει χρήματα μέσω της ιστοσελίδας του αυτοκινητοδρόμου από τον οποίο τον έχει προμηθευτεί, πληρώνοντας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. 

Αν δεν το κάνει αυτό θα πρέπει να έχει φορτίσει τον πομποδέκτη του με όσα χρήματα επιθυμεί, με φυσική παρουσία στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών του δικού του παρόχου, αλλά δε θα μπορεί να φορτίσει τον πομποδέκτη του παρόχου του σε Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών άλλου παρόχου.

Πάντως με το νέο σύστημα δε θα χρειάζεται πλέον ο οδηγός να προμηθεύεται και να δεσμεύει χρηματικά ποσά σε διαφορετικές συσκευές. 

Σε ό,τι αφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες, θα ισχύσουν κανονικά οι προσφορές και οι συμφωνίες που είχαν γίνει μεταξύ χρηστών και του εκάστοτε διαχειριστή.

Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού έγιναν τεχνικές δοκιμές και έχουν πλέον ξεπεραστεί όλες οι τεχνικές δυσκολίες.

Με την εφαρμογή της διαλειτουργικότητας, θα μειωθούν οι ουρές των διοδίων και κατ’ επέκταση οι εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης του κοινού ιδιαίτερα κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top