Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ξέσπασε η αδερφή της βιολόγου στο δικαστήριο

Τι δήλωσε ο κατηγορούμενος

Ξεκίνησε λίγο μετά τις εννιά η δίκη για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο τον Ιούλιο του 2019 στα Χανιά της Κρήτης.

Φριχτές αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία της βιολόγου στην Κρήτη

Στο εδώλιο κάθισε ο 28χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος δέχτηκε τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό.«Δέχομαι ότι ισχύει» δήλωσε ο νεαρός. Η πλευρά της υπεράσπισής του υπέβαλε αίτημα να προσέλθουν για να εξεταστούν οι πραγματογνώμονες που διενήργησαν την ψυχιατρική εξέταση του κατηγορούμενου. 

Στο δικαστήριο βρίσκονται η μητέρα του 28χρονου, ο αδερφός και η σύζυγός του ενώ παρόντες είναι και οι συγγενείς της βιολόγου, όχι όμως ο σύζυγος και τα παιδιά της, οι οποίοι βρίσκονται υπό ψυχολογική παρακολούθηση στην Αμερική.

Ξέσπασε η αδερφή της βιολόγου: «Η Σούζαν ήταν θαυμάσια»

Οι καταθέσεις ξεκίνησαν από την αδερφή της 60χρονης βιολόγου, η οποία αναφέρθηκε στο πώς έμαθε για τον θάνατο της αδερφής της.

«Ήταν μεσάνυχτα, κοιμόμουν στη Βιρτζίνια όταν χτύπησε το τηλέφωνο» είπε, συμπληρώνοντας ότι ήταν ο γαμπρός της, αυτός που την ενημέρωσε για την εξαφάνιση της Σούζαν.

«Ήταν θαυμάσια και μεγαλειώδης η αδερφή μου. Είχε πάθος και ήταν εκπληκτική στο να βρίσκει απαντήσεις σε επιστημονικά ζητήματα. Ήταν το πιο ενδιαφέρον άτομο που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Κυρίως, όμως, αγαπούσε τρομερά την οικογένεια της» πρόσθεσε.

Συγκλονισμένος ο πατέρας του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου της Eaton - Τι ζητά

Με δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε στον θάνατο της 18χρονης κόρης της από καρκίνο και στη στήριξη που έλαβε από την αδερφή της. «Αυτός είναι ο λόγος που είμαι δυνατή και στέκομαι εδώ» είπε, ενώ έκανε λόγο για τον «Γολγοθά» που περνά η οικογένεια της Σούζαν.

«Έτσι βρήκαμε το πτώμα»

Οι καταθέσεις συνεχίστηκαν με τον άνδρα που μαζί με τον φίλο του βρήκαν τη σορό της άτυχης βιολόγου. Είχαν πάει στο σημείο 20 μέρες νωρίτερα για να εντοπίσουν την είσοδο της σπηλιάς. Όταν τη βρήκαν, πήγαν ξανά με φακούς για να την εξερευνήσουν.

«Κάποια σημεία ήταν δύσκολα, αλλά διαλέξαμε τον εύκολο δρόμο, καθαρά για εξερεύνηση» είπε, σημειώνοντας ότι στον φίλο του δεν άρεσε η οσμή. «Νόμιζα ότι φοβόταν» είπε ο άνδρας.

Μόλις είδαν το πτώμα, σκέφτηκαν πως πρόκειται για κούκλα. «Στην αρχή κολλήσαμε. Σκεφτήκαμε πως θα είναι κούκλα, αλλά μετά είδαμε το παπούτσι. Τα χάσαμε λίγο και μετά πήγαμε στο τμήμα. Το πτώμα ήταν σαν έχει κάνει βουτιά από επτά μέτρα ύψος σε βράχια» είπε.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Το φρικτό περιστατικό σύνέβη τον Ιούλιο του 2019, την περίοδο δηλαδή που η άτυχη βιολόγος βρισκόταν στην Κρήτη, όπου συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία του νησιού.

Ο 27χρονος τότε κατηγορούμενος φέρεται να την εντόπισε να κάνει τζόκινγκ στο Κολυμπάρι Χανίων και την ακολούθησε, νιώθωντας έντονη επιθυμία να συνευρεθεί ερωτικά μαζί της.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, αφού την χτύπησε δύο φορές με το όχημά του, την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ, όσο εκείνη ήταν ακόμα ζωντανή, και τη μετέφερε σε άλλη περιοχή, στο σπήλαιο όπου και τη βίασε. 

Στη συνέχεια, την πέταξε από ύψος επτά μέτρων στο πολεμικό καταφύγιο. Η σορός της βρέθηκε μετά από πέντε ημέρες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top