Η κακοκαιρία εξπρές «χτύπησε» την Κέρκυρα- Ποτάμια οι δρόμοι

Ωστόσο, μικρής έκτασης ήταν τα προβλήματα από τη νεροποντή

Η κακοκαιρία εξπρές ξεκίνησε την επέλασή της από το Ιόνιο όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Το βράδυ της Δευτέρας «έδειξε τα δόντια της» στην Κέρκυρα, με καταρρακτώδεις βροχές που μετέτρεψαν πολύ γρήγορα τους δρόμους σε ποτάμια. Ωστόσο, τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη νεροποντή ήταν μικρής έκτασης. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε τέσσερις περιπτώσεις σε όλο το νησί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα: Ασφαλίστε πόρτες

Ειδικότερα, η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε τρεις περιπτώσεις για την άντληση υδάτων σε Σαρόκο, Σιδάρι και Πυργί αλλά και σε Δασιά και Μον Ρεπό για την κοπή δέντρων.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από το απόγευμα

Ποτάμια τα σοκάκια της συνοικίας Σπηλιάς - φωτογραφία από corfutvnews

Σε αρκετές περιοχές οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ η συνοικία Σπηλιά στο ιστορικό κέντρο του νησιού θυμίζει «Βενετία», όπως μετέδωσε το corfutvnews. Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν και στην παλιά πόλη και τη Γαρίτσα, όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο ενώ πλημμύρισαν και επαρχιακοί δρόμοι. Επίσης σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε αρκετά σημεία του νησιού. 

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές ευτυχώς το κύμα της κακοκαιρίας για την ώρα δεν έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της Κέρκυρας.

Η εικόνα της κακοκαιρίας όπως κινείτο στις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας - φωτογραφία από windy

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα ξεκινούσε από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Οι περιοχές που επηρεάζονται από την κακοκαιρία εξπρές είναι:

- το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (12-10-2020) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (13-10-2020),

- η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία και οι Σποράδες, από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά.

- πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά και η Εύβοια, από τη νύχτα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης,

- τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις πρωινές και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top