Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα: Ασφαλίστε πόρτες

Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για κακοκαιρία μικρής διάρκειας- Σε ποιες περιοχές

Κακοκαιρία προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα το απόγευμα 12/10, που θα διαρκέσει έως και το απόγευμα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από το απόγευμα

Αναλυτικότερα, θα επηρεαστούν:

-Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (12-10-2020) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (13-10-2020), το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

- Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, η υπόλοιπη Πελοπόννησος και Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία και οι Σποράδες, με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά.

- Από τη νύχτα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης, πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.

- Από τις πρωινές και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

ΓΓΠΠ: Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση- Ασφαλίστε πόρτες και παράθυρα ερμητικά

Ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί  τους πολίτες σε Αττική, Μακεδονία και Θράκη, νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική και ανατολική Στερεά, δυτική και ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Θεσσαλία, Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες.

Συστήνει την αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και προτείνει στους πολίτες να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Επίσης, η ΓΓΠΠ επισημαίνει να μη διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθούν στη θέση αυτή. 

Δείτε εδώ τις οδηγίες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Δείτε εδώ τις οδηγίες για τις πλημμύρες

Δείτε εδώ τις οδηγίες για τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top