Θεσσαλονίκη: Πατέρας εισέβαλε σε υπό κατάληψη σχολείο σπάζοντας την πόρτα

Τραυματίστηκαν μαθητές

κατάληψη

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο τελεί υπό κατάληψη

Όπως αναφέρει το seleo.gr, γονιός έσπασε την πόρτα αίθουσας, στην οποία πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ της πόλης, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να τραυματιστούν ελαφρά. 

Μειώνεται ο αριθμός των καταλήψεων- Από Δευτέρα η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

«Είναι το πρώτο τέτοιο βίαιο περιστατικό που έχουμε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ωστόσο εκείνο που μας προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι η στάση του διευθυντή του σχολείου, με τη συνδρομή του οποίου συνέβη το βίαιο περιστατικό», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

Η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, αναφέροντας τα εξής: 

«Αναρωτιόμαστε από ποιον είναι υποκινούμενοι οι “αγανακτισμένοι” γονείς που με βίαιο και τραμπουκικό τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους χτυπώντας μαθητές την ώρα που δημοκρατικά συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού διευθυντή όταν συνδράμει σε τέτοιες ενέργειες; Καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς του σχολείου αλλά και της περιοχής να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Καλαμάτα: Ξύλο μεταξύ γονιών και μαθητών έξω από υπό κατάληψη σχολείο

Όσο και να επιδιώκει η κυβέρνηση και διάφοροι να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα σχολεία που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, η προσπάθειά τους δε θα περάσει. Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής και η αστυνομοκρατία, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας, αιθουσών για να μη στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα. Αυτό που χρειάζονται οι μαθητές δεν είναι οι εισαγγελείς και ο αυταρχισμός, αλλά η προστασία της υγείας τους, η ολόπλευρη μόρφωση και ο ελεύθερος χρόνος που εξαφανίζεται ανάμεσα στο σχολείο-εξεταστικό κέντρο και τα πανάκριβα φροντιστήρια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top