Κέρκυρα: Σύλληψη 40χρονου που δε φορούσε μάσκα - Καταγγέλλει αστυνομική βία

«Συνεργάζομαι είμαι καρδιοπαθής» φέρεται να φώναζε κατά τη σύλληψη

Επεισόδιο μεταξύ πολίτη που δε φορούσε μάσκα και αστυνομικών σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Κέρκυρα, με τον 40χρονο άνδρα να καταγγέλλει τους αστυνομικούς για σωματική βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, διαπίστωσαν ότι o 40χρονος άνδρας που βρισκόταν μέσα σε μαγαζί δεν έφερε προστατευτική μάσκα. Οι αρχές τον κάλεσαν να βγει έξω από το κατάστημα και όταν τον ενημέρωσαν ότι θα του βεβαιωθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί τους αστυνομικούς.

Πριν ολοκληρωθεί ο αστυνομικός έλεγχος έφυγε από το σημείο τρέχοντας και εισήλθε στο αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια αντιστάθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς στην Κέρκυρα να έχουν ακινητοποιήσει τον άνδρα στην άσφαλτο, να του περνούν και στη συνέχεια να τον οδηγούν στο περιπολικό. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ο άνδρας κατά τη σύλληψή του φώναζε «Συνεργάζομαι είμαι καρδιοπαθής. Συνεργάζομαι είμαι καρδιοπαθής». 

Τελικά, ο άνδρας συνελήφθη με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απειλή και άσκησης βίας κατά Υπαλλήλων, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Ο συλληφθείς υπέβαλε έγκληση σε βάρος αστυνομικού για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση.

Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top