Εργοστάσιο κονσερβοποιίας στη Σκύδρα: «Οι 114 θετικοί ήταν ασυμπτωματικοί»

Έχει ανασταλεί η λειτουργία του - Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές ο εντοπισμός 114 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας στη Σκύδρα της Πέλλας, του οποίου έχει ανασταλεί η λειτουργία, μετά από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Κλείνει εργοστάσιο στη Σκύδρα: Βρέθηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού

Πληροφορίες έκαναν λόγο για την ύπαρξη κρουσμάτων προ δύο μηνών. Σε επίσημη ανακοίνωσή του το εργοστάσιο ξεκαθαρίζει ότι στις 20 Αυγούστου είχαν εντοπιστεί δύο εργαζόμενοι θετικοί, οι οποίοι τέθηκαν σε 15νθήμερη καραντίνα και ακολούθησαν οι σχετικές απολυμάνσεις στους χώρους. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 υποβλήθηκαν σε τεστ και επιβεβαιώθηκαν θετικοί ακόμη δύο εργαζόμενοι. Έτσι, η εταιρία αποφάσισε να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού όλο το εργατικό της δυναμικό -427 εργαζόμενοι- με δικά της έξοδα, από τα οποία προέκυψε ότι 114 ήταν θετικοί, όλοι τους ασυμπτωματικοί. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε κάθε στάδιο το εργοστάσιο είχε γραπτή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Η επίσημη ανακοίνωση του εργοστασίου:

«Η εταιρεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. από την έναρξη της πανδημίας του covid19 με γνώμονα την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων μας, τηρώντας πιστά όλα όσα προβλέπονται στα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. 

Στις 20 Αυγούστου 2020 επιβεβαιώθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού δύο εργαζόμενοί μας.

Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και έπειτα από σχετικές οδηγίες που λάβαμε υποβάλαμε σε τεστ μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού μας και λάβαμε εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα (ήτοι σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων της εγκατάστασης μας, μη προσέλευση νοσούντων εργαζομένων μας πριν την συμπλήρωση των 15 ημερών καραντίνας κ.λ.π.) αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τη διασπορά του ιού. 

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 υποβλήθηκαν σε τεστ και επιβεβαιώθηκαν θετικοί ακόμη δύο εργαζόμενοι μας. 

Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εργάζονταν στον χώρο παραγωγής του εργοστασίου λάβαμε την απόφαση να προχωρήσουμε στην εξέταση ολόκληρου του εργατικού δυναμικού που εργαζόταν στον τομέα της παραγωγής καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τα έξοδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τομέας αριθμεί συνολικά 427 εργαζόμενους. 

Από την εξέταση στην οποία υπεβλήθησαν οι εργαζόμενοι προέκυψαν συνολικά 114 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, όλοι ασυμπτωματικοί. 

Σε κάθε στάδιο των ανωτέρω ενεργειών, των ευρημάτων και των θεμάτων που αντιμετωπίσαμε είχαμε γραπτή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, υπηρεσίες με τις οποίες συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη συνεργασία»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top