ΑΠΘ: «Περιμένουμε 800 κρούσματα την ημέρα τον Νοέμβριο»

Δυσοίωνη πρόβλεψη από τον καθηγητή Σαρηγιάννη

Τα χειρότερα έρχονται και πρέπει να τα προλάβουμε. Αυτό είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας και την εικόνα που εμφανίζει η πανδημία. 

Παγώνη: «Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις οχτώ το βράδυ αν χρειαστεί»

«Πηγαίνουμε προβλέψιμα ανησυχητικά», προειδοποίησε, μιλώντας στο Open Tv και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες μέρες. 

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι από τη στιγμή που θα πιάσει το κρύο θα ξεκινήσει η πίεση. Το Νοέμβριο θα έχουμε γύρω στα 800 κρούσματα καθημερινά αν δεν πάρουμε νέα μέτρα. Πρέπει να προλάβουμε να πάρουμε μέτρα μέχρι τον Οκτώβριο», σημείωσε.

Έτσι μπορεί να μεταδοθεί ο κορωνοϊός στο ασανσέρ

Όπως είπε τα νούμερα είναι σταθερά υψηλά και πρότεινε την αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας στο 75% ως ένα μέτρο για τη συγκράτηση των κρουσμάτων, αλλά και τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. 

Ο κ. Σαρηγιάννης ήταν επίσης κάθετος ως προς τον αριθμό των μαθητών που θα πρέπει να βρίσκονται στις τάξεις. 

Αποκάλυψη Star: Μεγαλύτερη η διασπορά κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας

«Πρέπει να γίνουν τάξεις των 15 παιδιών. Να βρεθούν χώροι στους Δήμους. Σε τάξεις με μεγάλο συγχρωτισμό εκεί είναι δύσκολο να τηρηθούν συνθήκες υγιεινής, θα πρέπει να βρεθούν τεχνολογικές λύσεις για εξαερισμό, κ.τ.λ», είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top