2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης για την εμβληματική επέτειο

Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις πρωτοβουλίες και δράσεις για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020» - 16/12/19

Σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η Διεθνής Τιμητική Κοσμητεία του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» και η Πρόεδρός της κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τιμούν την εμβληματική αυτή επέτειο, μαζί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Η σεμνή αυτή και συμβολική εκδήλωση μνήμης και έμπνευσης για το μέλλον θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.00 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, με τη συνεργασία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και της Α.Ε. του Πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020: Επίκεντρο ο άνθρωπος στις δράσεις της Κοσμητείας

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 στις 18.00 καθώς και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα thermopylaesalamis.gr ώστε να δοθεί η δυνατότητα να την παρακολουθήσει και η διεθνής κοινότητα.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, καθιερώθηκε από φέτος η 29η Σεπτεμβρίου ως Σχολική Ημέρα Μνήμης και Τιμής για την ενημέρωση των μαθητών και ευρύτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε, ήδη από φέτος, τις σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν έως δύο διδακτικές ώρες σήμερα, σε δράσεις-συζητήσεις-εκδηλώσεις για την ημέρα αυτή, στο πλαίσιο του διδακτικού ωραρίου του κάθε τμήματος, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19.

Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020»: Πρωτοβουλίες και δράσεις

Παράλληλα, σήμερα το βράδυ 29 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20.00 το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί με το λογότυπο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη για διαφύλαξη και διάδοση των ιδεών και αξιών που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Αύριο, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, θα φωταγωγηθεί με μπλε φως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης του Επετειακού Εορτασμού.

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στο επετειακό έτος «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020»

Θερμές ευχαριστίες στην Βουλή των Ελλήνων και τον Πρόεδρο της Βουλής, κύριο Κωνσταντίνο Τασούλα, στο Υπουργείο Παιδείας και στην Υπουργό κυρία Νίκη Κεραμέως, στον Δήμο Πειραιά, και στον Δήμαρχο κύριο Γιάννη Μώραλη, στη Δημόσια Τηλεόραση και στον Πρόεδρό της κύριο Κωνσταντίνο Ζούλα, καθώς και στην Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης-Ελλάδος και την Επικεφαλής της κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, για την πολύτιμη στήριξή τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top