Αποκάλυψη Star: Η σκοτεινή δράση τεσσάρων ΜΚΟ - Κατηγορίες για δουλεμπόριο

Κατηγορούνται συνολικά 33 αλλοδαποί

Για κατασκοπία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το δουλεμπόριο κατηγορούνται τέσσερις ΜΚΟ που οργάνωναν ολόκληρα καραβάνια μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία στη Λέσβο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου, μετά από έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΥΠ, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35 ατόμων.

Ήταν μια καλοστημένη εγκληματική οργάνωση δουλεμπόρων: τέσσερις ΜΚΟ με ανθρωπιστικό προσωπείο και 33 αλλοδαποί συμμετείχαν ενεργά στη διακίνηση χιλιάδων μεταναστών από τα Τουρκικά παράλια στη Λέσβο. Όλοι τους Eυρωπαίοι πολίτες, Γερμανοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Ισπανοί και Νορβηγοί οι οποίοι συνεργάζονταν στενά με δύο μετανάστες από το Ιράν και το Πακιστάν, που είχαν άκρες στα καραβάνια των μεταναστών, για να κλείνουν τις δουλειές.

Η δράση των ΜΚΟ

Οι δουλέμποροι που εμφανίζονταν με τον μανδύα των ΜΚΟ φρόντιζαν για τα πάντα: χαρτογραφούσαν τα Τουρκικά παράλια και έδιναν στους μετανάστες το ακριβές σημείο συγκέντρωσης, αλλά και την συγκεκριμένη ώρα αναχώρησης με τις βάρκες.

Καθόριζαν τον αριθμό των αλλοδαπών που θα έμπαιναν σε κάθε φουσκωτό και είχαν μαζί τους On line επικοινωνία. Τους ενημέρωναν συνεχώς για τις καιρικές συνθήκες, για την παρουσία σκαφών του λιμενικού στην περιοχή, αλλά τους έδιναν με συντεταγμένες και το ακριβές στίγμα της παραλίας στη Λέσβο, όπου θα τους περίμεναν για να τους παραλάβουν.

Με αυτόν τον τρόπο, οι τέσσερις ΜΚΟ μόνο μέσα στο καλοκαίρι κατάφεραν να περάσουν στη Λέσβο περισσότερους από 3.000 αλλοδαπούς. 

«Λειτουργούν ως ένα όργανο δουλεμπορίου ανθρώπων που ξεκινάει από τη Μέση Ανατολή και φτάνει μέχρι την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πέρα από το δουλεμπόριο, το οποίο αφορά τόσο τα ναρκωτικά όσο και την διακίνηση όπλων», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Νίκλαν, σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top