Κορωνοϊός - Αττική: Στο τραπέζι νέα μέτρα - Οι επιβαρυμένες περιοχές

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στις ηλικίες 25 - 34 ετών

Μια παλέτα μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί εφόσον συνεχιστεί η απερίσκεπτη συμπεριφορά ορισμένων σε δημόσιους χώρους και ο ανησυχητικά σταθερά τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση της εταιρείας για τα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Ήδη σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας στην σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενημέρωσε πως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα στις ηλικίες 25 έως 34 ετών.

Κορωνοϊός: Νέες ενέργειες για τον περιορισμό της πανδημίας στην Αθήνα

Όπως ανέφερε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ήδη ακούγονται τα μέτρα - εφεδρείες που θα γίνουν όπλα κατά του ιού. Μάλιστα, δεν αποκλείεται εάν ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί να επιβληθεί η καθολική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Στη σημερινή σύσκεψη των λοιμοξιολόγων συζητήθηκε να επικοινωνηθεί  καλύτερα και περισσότερο η αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας.

Κορωνοϊός και καρδιαγγειακή υγεία- Τι προκαλεί σε όσους έχουν νοσήσει

Ένα ακόμα μέτρο είναι η αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας πάνω από το 40%, που θα προσεγγίσει το 60%.

Επίσης, παραμένει στο τραπέζι η πρόταση των λοιμοξιολόγων για απαγόρευση της μετακίνησης από τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, ενώ σε ό,τι αφορά τους ηλικιωμένους, πιθανώς να υπάρξει συγκεκριμένο ωράριο επίσκεψης στα σούπερ μάρκετ.

Η αστυνόμευση στις πλατείες θα συνεχιστεί, όχι όμως σε συγκρουσιακό κλίμα διότι οι αρχές δεν επιθυμούν να υπάρξει ένα κίνημα στις πλατείες με χαρακτηριστικά ανυπακοής. 

Πέτσας: Δε θα υπάρξουν ειδικά μέτρα για τους άνω των 65 ετών

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρωινή τακτική σύσκεψη της Δευτέρας με τους λοιμωξιολόγους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως για την ώρα δεν πρόκειται να ληφθούν ειδικά μέτρα για τους πολίτες των 65 ετών και άνω.  

Στο «κόκκινο» ο κορωνοϊός στην Αττική

Τριψήφιος ήταν για ακόμη μια ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική, καθώς τη Δευτέρα από τα 269 νέα κρούσματα τα 197 ήταν στον νομό Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Αντωνόπουλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι πιο επιβαρυμένες περιοχές στην Αττική είναι το Περιστέρι, το Μενίδι αλλά και ο Πειραιάς και ήδη σχεδιάζονται δράσεις και μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Στην Αθήνα άμεσα, οι 8 από τις 25 λέσχες φιλίας του Δήμου της Αθήνας θα μετατραπούν σε μικρά διαγνωστικά κέντρα, όπου οι πολίτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top