Πέτσας: Δε θα υπάρξουν ειδικά μέτρα για τους άνω των 65 ετών

«Αντιμετωπίζουμε αύξηση κρουσμάτων και διασωλημένων στην Αττική»

«Αντιμετωπίζουμε μια αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων, ειδικά στην Αττική. Ήδη, συνεργεία, του ΕΟΔΥ, έχουν ξεκινήσει ελέγχους σε περιοχές, με βαρύ επιδημιολογικά φορτίο», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού «είναι δυναμική».
Αναφορικά με τα νέα μέτρα, είπε: «Η παλέτα των μέτρων είναι μεγάλη, έχουμε θέσει το ερώτημα στην επιτροπή των ειδικών να παρουσιάσει διαφορετικές επιλογές, ώστε να υλοποιούνται νέα μέτρα όταν χρειάζεται».

Κορωνοϊός: Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο, όπου εντοπίστηκαν 12 κρούσματα

Αναφερόμενος στα σενάρια για ειδικά μέτρα για τους ηλικιωμένους, στα οποία πιθανόν να περιλαμβάνεται και η επιστροφή του μέτρου των sms, είπε: «Θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Όσον αφορά μέτρα ειδικά για την πληθυσμιακή ομάδα των συμπολιτών μας, που είναι άνω των 65 ετών, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για αυτούς».

Σημείωσε, ακόμη, ότι συνεχίζεται η ενίσχυση του ΕΣΥ τονίζοντας ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προστεθούν 67 κλίνες ΜΕΘ ενώ τον Δεκέμβριο αναμένεται να προστεθούν άλλες 174.

Η επίσκεψη Πομπέο υπογραμμίζει την αναβαπτισμένη στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, είπε πως η δεύτερη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ μέσα σε έναν χρόνο «αντανακλά τον κομβικό ρόλο, που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Κοινή δήλωση Αθήνας – Ουάσινγκτον: Εξαιρετικές οι σχέσεις μας

Ο ίδιος, τόνισε πως «υπογραμμίζει την αναβαπτισμένη στρατηγική σχέση και αναδεικνύει το ειδικό βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top