Μεγάλη ανησυχία για το συνωστισμό στις πλατείες: Ένας μπορεί να μολύνει 100

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους

Γέμισαν για μια ακόμα νύχτα οι πλατείες παρά τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού από το Σάββατο με το κλείσιμο των περιπτέρων και των καταστημάτων που πωλούν αλκοόλ, εντείνοντας ακόμα περισσότερα την ανησυχία των επιστημόνων. 

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως στο τραπέζι υπάρχουν και άλλα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα που θα επιβληθούν σε περίπτωση που τα κρούσματα δεν αρχίσουν να μειώνονται και η καμπύλη δεν πάρει καθοδική πορεία. 

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ξεκινά από σήμερα η συνταγογράφηση

Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως τα κρούσματα θα πρέπει να μειωθούν σε διψήφιο αριθμό για να αρχίσουν να καθησυχάζονται. 

«Υπήρχε ο κίνδυνος με την αύξηση των κρουσμάτων που βλέπαμε να γίνουν 1.000. Τώρα υπάρχει μια σταθερότητα. Αυτή τη στιγμή το ποτήρι είναι μισογεμάτο», είπε.

Κορωνοϊός: Κατέληξε 69χρονος στον «Ευαγγελισμό» – 381 οι νεκροί

Αναφερόμενες στις εικόνες στις πλατείες προειδοποίησε πως η πιθανότητα υπερμετάδοσης του ιού εκεί λόγω του συνωστισμού είναι πολύ μεγάλη κι ένας άνθρωπος μπορεί να μολύνει 80 – 90 ακόμα και 100 άτομα. 

Όπως είπε, στην Αθήνα η διασπορά οφείλεται και στον συνωστισμό στις πλατείες, όπου, «ο ένας είναι πάνω στον άλλον χωρίς μάσκα».

Κορωνοϊός: Στην Εντατική νοσηλεύεται 24χρονος - Κρίσιμη η κατάστασή του

Ο κ. Γώγος, τόνισε ακόμα πως ο ιός μεταδίδεται και σε νεαρές ηλικίες και πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν διασωληνωμένοι που είναι νεαροί. 

«Είχαμε 28χρονο στην Πάτρα, μια 17χρονη στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τελείως άτρωτοι. Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας. Το ίδιο και οι νέοι, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα τους σε κάτι τέτοιο», είπε.

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Ο καθηγητής επιβεβαίωσε πως αν συνεχίσουν τα πράγματα να είναι έτσι, τότε θα τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας παντού.

Συγκλονιστική εικόνα: Τα ζαρωμένα χέρια νοσηλευτή μετά από 8 ώρες

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι εξετάζεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών, ηλικίας άνω των 65 ετών, αλλά και ο έλεγχο της κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 06:00 το πρωί. 

Πατείς με, πατώ σε στην Κηφισιά παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Εξετάζεται ακόμα η περαιτέρω μείωση του ωραρίου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν στις 22:00 το βράδυ. 

Τέλος ο κ. Γώγος υπογράμμισε πως από τις 15 Οκτωβρίου ο κόσμος θα πρέπει να αρχίσει να εμβολιάζεται κατά της γρίπης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top