Τη Δευτέρα ξεκινά η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο

Πότε πρέπει να γίνεται

Με ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο, από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Χωρίς αυτήν, ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να πάει σε ένα φαρμακείο και να ζητήσει να κάνει το εμβόλιο.

Εμβόλιο γρίπης: Πρόβλημα με την προμήθειά του έχει το βόρειο ημισφαίριο

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας, δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας των εμβολίων, καθώς φέτος έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον 1,1 εκατ. δόσεις εμβολίων ενάντια στη γρίπη σε σχέση με πέρυσι, όπου και πάλι το υπουργείο Υγείας είχε προμηθευτεί 1.000.000 επιπλέον δόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Θα υπάρχει μια διαθεσιμότητα 4,2 εκατ. δόσεων εμβολίων, που είναι επαρκές νούμερο προκειμένου να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. Επανέλαβε τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, «όπου φέτος θα πρέπει να την κάνουμε πράξη λόγω των ειδικών συνθηκών. Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς η γρίπη στη χώρα μας ξεκινάει από το Δεκέμβριο και μετά και παραμένει μέχρι τον Απρίλιο Άρα όσο πιο αργά εμβολιαστούμε τόσο πιο εύκολο θα είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», υπογράμμισε.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και όπως επεσήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, δε χρειάζεται να έχει κάνει κάποιος τεστ για κορωνοϊό και να έχει βγει αρνητικό για να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top