«Βγήκε και δε βγήκε» ο Μεγάλος Περίπατος - Αλλάζει ξανά η Πανεπιστημίου

Τι είπε ο δήμαρχος Αθηναίων - Έρχονται νέα έργα μέσα στο 2021

Δείτε στο βίντεο τις αντιδράσεις και το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των έργων του Μεγάλου Περιπάτου.

Τέσσερις μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι το έργο «βγήκε και δε βγήκε», ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2021 θα ξεκινήσουν νέα έργα.

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Άλλαξε όψη η οδός Πανεπιστημίου

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι έρχεται μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της μέχρι την Ομόνοια.

 

Μεγάλος Περίπατος

 

Μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έφερε ο Μεγάλος Περίπατος, λέγοντας ότι «Έχω φάει πάρα πολύ "ξύλο" για τον Μεγάλο Περίπατο», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό. 

 

Μεγάλος Περίπατος

 

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα… Έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων δικαιολογώντας τις ζαρντινιέρες με τους φοίνικες.

 

Μεγάλος Περίπατος

«Στην Πανεπιστημίου ο Μεγάλος Περίπατος βγήκε και δε βγήκε, αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση που μπορώ δώσω», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, ομολογώντας ουσιαστικά ότι το πείραμα δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο όσο περίμενε και τόνισε ότι θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου, με νέους δρόμους και νέα πεζοδρόμια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top