Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Άλλαξε όψη η οδός Πανεπιστημίου

Ποιες αλλαγές πραγματοποιούνται

Προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας λόγω των έργων για τον Μεγάλο Περίπατο

Μια τελείως διαφορετική εικόνα βλέπουν Αθηναίοι και επισκέπτες από την Κυριακή στην οδό Πανεπιστημίου, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Την ίδια στιγμή, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσε η εφαρμογή των ρυθμίσεων στους δρόμους του κέντρου για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.

Η οδός Πανεπιστημίου / Eurokinissi

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ήδη ανακοινωθεί, από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, η Πανεπιστημίου άλλαξε όψη.

Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», στο star.gr

Όλες οι αλλαγές: 

  • Δημιουργείται ένας ποδηλατόδρομος, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένος με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.
  • Διαμορφώνεται ένας πεζόδρομος, που καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας. Ένας πεζόδρομος μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.
  • Δημιουργείται μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες. Στόχος της οποίας είναι να μειώσει σημαντικά το χρόνο της διαδρομής των Μέσων, να αυξήσει τον αριθμό των δρομολογίων τους και να μειώσει τον αριθμό των επιβατών ανά δρομολόγιο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΜΠ, η αύξηση της μέσης ταχύτητας των ΜΜΜ, ξεπερνά το 25% .
  • Τα ΙΧ οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.

Η οδός Πανεπιστημίου, στη νέα μορφή της, αποτελεί έναν από τους συνδετικούς κρίκους στην αλυσίδα του Μεγάλου Περιπάτου αλλά και της μεγάλης ποδηλατικής διαδρομής που δημιουργείται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα.

Η οδός Πανεπιστημίου / Eurokinissi

Σε όλα τα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο θα υπάρχει Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία για να ενημερώνει και να διευκολύνει οδηγούς και πεζούς  με οδηγίες και συστάσεις.  

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top