Αρκουμανέας στο Star: Πότε αναμένεται νέο lockdown στην Αττική

Τι είπε για την επαναφορά του sms στις μετακινήσεις

Για ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αττική και το ενδεχόμενο περιορισμού στις μετακινήσεις μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Λέσβος: Βρέθηκαν 243 κρούσματα κατά την είσοδο μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Τι είπε για την αύξηση κρουσμάτων στην Αττική

Με τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική να αγγίζουν τα 2.100 από τα 4.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, κάθε πέντε μέρες αυστηροποιούνται τα μέτρα με σκοπό να αποφευχθεί το lockdown.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, η Αττική έχει το 40-60% των κρουσμάτων της και σκοπός είναι να μειωθούν, όχι να έρθει ένα νέο lockdown. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ανάλογα με εκείνα που εφαρμόστηκαν σε άλλες περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο και είχαν αποτέλεσμα.

Κορωνοϊός: Έρχεται εφαρμογή που θα ενημερώνει για τα μέτρα ανά περιοχή

«Πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε ένα ολικό lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας.

Τι είπε για την επαναφορά των sms

Όσον αφορά την επαναφορά των sms στις μετακινήσεις των πολιτών, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι είναι ένα πιθανό σενάριο για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο.

«Σε ό,τι αφορά τον περιορισμό στις μετακινήσεις θα είναι είτε ηλικιακός, είτε γεωγραφικός. Είναι όμως νωρίς ακόμα για να πάρουμε τέτοια μέτρα», επεσήμανε ο κ. Αρκουμανέας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top