Σαρώνει τη χώρα ο Ιανός – Και δεύτερος νεκρός

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη στην Καρδίτσα

Μεγάλες είναι οι καταστροφές από την κακοκαιρία Ιανός σε πολλές περιχές της χώρας (πηγή φωτογραφίας onlarissa.gr)

Τα πρώτα της θύματα άφησε η κακοκαιρία Ιανός.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας, ενώ νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου και ο 64χρονος κτηνοτρόφος από το Μουζάκι Καρδίτσας, που αγνοείτο.

Οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων είναι μεγάλες, καθώς πλημμύρισε ο ποταμός Ενιππέας, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ζωές στο Βασιλί.

Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, οι κάτοικοι του χωριού για να γλιτώσουν από τον Ιανό και τον όγκο του νερού, που έπεσε στην περιοχή, κατέφυγαν στην εκκλησία, όπου βρήκαν καταφύγιο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα για την αγνοούμενη από το Μουζάκι Καρδίτσας.

Κυκλώνας Ιανός: Συναγερμός στην Καρδίτσα- Δύο αγνοούμενοι από ορμητικά νερά

Αρχικά έγινε γνωστό πως μία οδηγός βρέθηκε εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της, αλλά τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου που υπερχείλισε, την παρέσυραν και γίνεται αγώνας δρόμου για να εντοπιστεί από χθες το απόγευμα.

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης τριών ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου, όπου είχαν εγκλωβιστεί σε ορμητικό χείμαρρο. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης ορμητικών νερών, 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και 1 διασωστική λέμβος.

Με επιτυχία έληξε λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τριμελούς οικογένειας στο Καρποχώρι Σοφάδων.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, από τις νυχτερινές ώρες της 17 Σεπτεμβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 619 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top