Κυκλώνας Ιανός: Συναγερμός στην Καρδίτσα- Δύο αγνοούμενοι από ορμητικά νερά

Επτά εγκλωβισμένοι στη θέση «Τσουκνίδα»

Εξωτερική φώτο από KarditsaLive.Net- βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την πορεία του Ιανού

Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα, η οποία είναι ανάμεσα στις περιοχές που σφυροκοπά  κυκλώνας Ιανός.  Χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει.

Στο Μουζάκι, γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό οδηγού που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό από την ert ότι δύο άτομα αγνοούνται.

Κυκλώνας Ιανός: Εγκλωβισμένοι στον Αλμυρό - Κρατιούνται από κλαδιά δέντρων

Σύμφωνα με το mouzakinews.gr, ο οδηγός αγνόησε τις συστάσεις των αστυνομικών να μη μετακινηθεί κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού που είχαν καταστρέψει το οδόστρωμα στο ύψος της εισόδου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν στο όχημα υπήρχαν συνεπιβάτες.

Επτά εγκλωβισμένοι στη θέση «Τσουκνίδα»

Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένα βρίσκονται επτά άτομα, που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα στη θέση «Τσουκνίδα» στην Ανω Αργιθέα. Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο δήμαρχος, Ανδρέας Στεργίου, παρότι το μηχάνημα έφτασε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερο και ο χείμαρρος φέρνει συνεχώς φερτά υλικά και νερά.

Γενική απαγόρευση στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση που βιώνει στο σύνολό της η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με δηλώσεις στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος, λόγω της κακοκαιρίας Ιανός, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του ν. Καρδίτσας μέχρι να εκτονωθεί η κακοκαιρία».

Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για μεμονωμένες μετακινήσεις, όπως και να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο αν οι κατοικίες τους κινδυνεύουν από πλημμύρα. Επίσης σε μήνυμά του ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης επισημαίνει πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα, γκρέμισαν τη γέφυρα του Πευκόφυτου και έριξαν την κολώνα της ΔΕΗ στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου. Ο δήμαρχος Μουζακίου απευθύνει έκκληση στο ίδιο μήνυμα, σε όλους να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση έχει απαγορευτεί, εφιστώντας την προσοχή, «για να μη θρηνήσουμε καμία ανθρώπινη ζωή», όπως χαρακτηριστικά τονίζει. Η Δημοτική αρχή του δήμου Καρδίτσας, απευθύνει επίσης έκκληση να σταματήσουν αμέσως οι μετακινήσεις των πολιτών. Οι δημότες θα πρέπει να μείνουν σε ασφαλές σημείο, σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι

Κατάρρευση της γέφυρας «Μπαλάνου» σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 μ.μ. το απόγευμα της Παρασκευής (19/8) συνέπεια της κακοκαιρίας «Ιανός» όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net.

Μία γέφυρα με ιστορία περίπου 70 ετών πλέον αποκόπτει πλήρως την κοινότητα Πευκοφύτου του Δήμου Μουζακίου από τον δήμο Μουζακίου και όλη την Ανατολική Αργιθέα.

Eκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε η εκκένωση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου για την ασφάλεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού το οποίο μεταφέρθηκε στη Μαθητική Εστία Μουζακίου όπου και θα αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top