Παγώνη: Οι τρεις παράγοντες που θα φέρουν το lockdown στην Αττική

Όσα είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Όλο και πιο έντονα μιλούν οι επιστήμονες για το ενδεχόμενο lockdown στην Αττική μετά από την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες. 

Νέα μέτρα σε Αττική λόγω διασποράς – «Καμπανάκι» από Μητσοτάκη

Μία από αυτές και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως είναι πολύ λογικό να επιβληθεί τοπικό lockdown στην Αττική δεκαπέντε ημερών. 

Κορωνοϊός: Έκλεισε σχολείο στη Γουμένισσα – Θετική η καθαρίστρια

Σύμφωνα με την ίδια, τρεις είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν αν θα ληφθεί τελικά η απόφασή αυτή. 

  • Ο αριθμός των κρουσμάτων
  • Ο αριθμός των νοσηλευομένων
  • Ο αριθμός των διασωληνωμένων.

«Αν οι τρεις παράμετροι συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και λογικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα», είπε και επεσήμανε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η εποχική γρίπη που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. 

Κορωνοϊός: Προ των πυλών το οριζόντιο «lockdown»

Η κ. Παγώνη επισήμανε πως οικονομικά δεν αντέχουμε νέο lockdown, όμως προηγείται η υγεία για να αποφύγουμε εικόνες Ιταλίας και Αγγλίας.

Προειδοποίησε ακόμα πως η κατάσταση δεν είναι καλή και αποκάλυψε πως υπάρχει σχέδιο για να βοηθήσουν τρία ακόμα νοσοκομεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το Γεννηματά, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο με άλλα 40 κρεβάτια ΜΕΘ. 

Συναγερμός στο Κορωπί: Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα κορωνοϊού σε εταιρεία

Τόνισε ακόμα πως εστίες υπερμετάδοσης είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως τα λεωφορεία, ενώ στην επιδείνωση της κατάστασης συνέβαλαν και όσοι επέστρεψαν από διακοπές από περιοχές υψηλού κινδύνου και δεν μπήκαν σε προληπτική καραντίνα. 

Τέλος αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, υπογράμμισε πως η πρώτη εβδομάδα δεν πήγε καλά και πως οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να κάνουν το τεστ πριν επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top