Καιρός: Αλλάζει πορεία ο Ιανός - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Δείτε live ποιες περιοχές σφυροκοπά

Αλλάζει πορεία ο «Ιανός», όπως δείχνουν τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα και πιθανόν σήμερα να μείνει μακριά από την κεντρική Πελοπόννησο και την Αττική, από όπου αναμενόταν να περάσει. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, τις πρώτες πρωινές ώρες ο μεσογειακός κυκλώνας βρισκόταν ανάμεσα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και αυτή τη στιγμή η Ηλεία και η Μεσσηνία βρίσκονται στη δίνη του, με θυελλώδεις ανέμους να σφυροκοπούν την περιοχή. 

Στη συνέχεια η κακοκαιρία αναμένεται να κινηθεί στα δυτικά της Κρήτης. 

Ο «Ιανός» σφυροκοπά Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη

Ο μεσογειακός κυκλώνας αναμένεται να εγκλωβιστεί στον Πατραϊκό κόλπο και να παραμείνει εκεί για αρκετό διάστημα, με αποτέλεσμα στην περιοχή να αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες. 

Η αλλαγή της πορείας του «Ιανού» δε σημαίνει ότι δε θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τόσο στην κεντρική Πελοπόννησο, όσο και στην Αττική.

ΕΛ.ΑΣ: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι να περάσει η κακοκαιρία!

Η πορεία του όμως προς τα νότια είναι κάτι που ανησυχεί τους επιστήμονες, καθώς είναι πολύ πιθανόν να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

H πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ στην πρόγνωση του καιρού, οι άνεμοι θα παραμείνουν θυελλώδεις, καθώς θα πνέουν στα δυτικά, δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τι είναι ο μεσογειακός κυκλώνας - Τα χαρακτηριστικά του

Αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 και τις πρώτες ώρες της ημέρας τοπικά 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στην ανατολική Πελοπόννησο και την Στερεά (κυρίως κεντρική). Άνεμοι: Στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τη νύχτα τοπικές καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα προς το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά ανατολικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top