Πρόβλεψη σοκ: Πιθανά τα 1.000 κρούσματα την ημέρα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

Σοκαριστική είναι η πρόβλεψη για τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν πως η κατάσταση θα χειροτερέψει και πιθανόν ο αριθμός των κρουσμάτων να φτάσει ακόμα και τα 1.000 την ημέρα. 

Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο νέου lockdown, αλλά και η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. 

Πύργος:Έκλεισε η τάξη του 13χρονου μαθητή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ προειδοποίησε ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα από όλους με αυστηρότητα, η εικόνα θα χειροτερέψει. 

Κορωνοϊός: Με μάσκες από σήμερα στη δουλειά και στις πλατείες

«Με βάση τους υπολογισμούς, από το τέλος του Οκτώβρη με την αλλαγή του καιρού και της αλλαγής της μεταδοτικότητας του ιού και μια σειρά από άλλους παράγοντες, π.χ. ταυτόχρονη έναρξη της περιόδου της γρίπης, μας οδηγεί σε μια αύξηση τον Νοέμβριο ακόμα πιο σημαντική και μια ακόμα πιο σημαντική τον Δεκέμβριο. Αν το αφήσουμε να εξελιχθεί μπορεί να φτάσουμε και σε τετραψήφιους αριθμούς κρουσμάτων», είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σε ερώτηση για το αν είναι πιθανόν μέχρι το τέλος του χρόνου να κρούσματα ανά ημέρα να φτάσουν και τα 1.000 ευρώ, ο κ. Σαρηγγιάννης υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό κι εκτίμησε πως η ελληνική κοινωνία θα καταλάβει πόσο σημαντικά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται.  

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τους ασθενείς στις ΜΕΘ - Διπλασιάστηκαν σε 15 μέρες

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μάριος Λαζανάς σημείωσε πως το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική ανεβαίνει συνεχώς και πλησιάζουμε στο… «κόκκινο». Όπως είπε, αν το φορτίο στην Αττική δε μειωθεί, τότε τα μέτρα ίσως να γίνουν πιο αυστηρά. 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η καθολική χρήση μάσκας έπρεπε να είχε γίνει ήδη και δεν απέκλεισε το επόμενο μέτρο να είναι ένα νέο lockdown και η γενίκευση της χρήσης μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. 

«Έκρηξη» κρουσμάτων στη χώρα μας: Ανακοινώθηκαν 310 νέα - 197 στην Αττική

Κάλεσε ακόμα όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν τις κοινωνικές συναναστροφές και να μείνουν στο σπίτι τους. 

Όσον αφορά στην εικόνα που εμφανίζουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ της χώρας, ο κ. Λαζανάς είπε πως είναι καθημερινές οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις. 

Κορωνοϊός: Αυτοί θα είναι οι «πιο δύσκολοι» μήνες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

«Συνέχεια υπάρχει πίεση στις μονάδες. Φοβάμαι ότι αυτό το ποσοστό θα ανέβει και άλλο. Διασωληνώνονται και άτομα νεαρής ηλικίας», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα πως τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν και πως θα υπάρξουν με βεβαιότητα κρούσματα μεταξύ των μαθητών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top