Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών για τις μάσκες

Τι καταγγέλλουν οι δάσκαλοι

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν καταγγελίες πως διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων δέχονται απειλές και εξώδικα από γονείς που δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα.

«Μαθαίνουμε ασφαλείς»: Το νέο σποτάκι για τη μάσκα στα σχολεία

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί οι αξιόποινες πράξεις της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας.

Σχολεία: Πώς θα γίνει ο αγιασμός – Τα 16 μέτρα προστασίας

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής ήταν εκείνος που κατήγγειλε τις απειλές και ζήτησε να προστατευθούν θεσμικά οι συνάδελφοί του. 

Σχολεία: Η ΚΥΑ με όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν τη νέα σχολική χρονιά

Σύμφωνα με όσα είπε γονείς απειλούν φραστικά, στέλνουν επιστολές στους διευθυντές και εξώδικα στα οποία αναφέρουν ότι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη εφόσον επιβάλλουν στα παιδιά τους τη μάσκα. 

Κορωνοϊός: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες και οι φοιτητές με αρνητικό τεστ

Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, οι γονείς ζητούν γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου να τις προσκομίσουν εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top