Μήνυμα από το «112»: «Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο»

Σε συναγερμό ο δήμος Σαρωνικού εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς

Δύο μηνύματα έλαβαν από το «112» οι κάτοικοι του δήμου Σαρωνικού για να εκκενώσουν τους οικισμούς καθώς η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και βρίσκεται πλέον στην Ανάβυσσο. 

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα - Εκκενώνονται οικισμοί

Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Φέριζα

Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Φέριζα / Eurokinissi

Στο ένα από τα δύο μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας καλούνται να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Το δεύτερο μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου - Καραμανλή - Σουνίου».

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πυροσβεστική επιχειρεί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Ανάβυσσο με κατεύθυνση προς Σαρωνίδα.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Κερατέα φέρεται πως έχει κάψει σπίτια, ωστόσο για την ώρα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η έκταση των ζημιών.

Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Φέριζα / Eurokinissi

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί με 117 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού.

Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Φέριζα

Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Φέριζα / Eurokinissi

Επίσης συνδράμoυν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι ο αρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Κερατέας 

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Φέριζας Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα) 
  • Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα). 
  • Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο). 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top