Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα - Εκκενώνονται οικισμοί

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφ. Αναβύσσου και στη λεωφ. Αθηνών- Σουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, σε δασική έκταση στη Φέριζα του δήμου Σαρωνικού.

Η περιοχή βρίσκεται κοντά στην Κερατέα, στα όρια με το Λαύριο. Μέχρι στιγμής, έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί. Πυκνός καπνός έχει καλύψει και την Ανάβυσσο. 

Άνδρες της Αστυνομίας ζητούν από τους κατοίκους να αποχωρήσουν από την περιοχή καθώς η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί για να έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

φωτιά στην Κερατέα

Ακόμη, έχουν απομακρυνθεί και τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί στο σχολείο και έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 

Φωτιά στη Νέα Μάκρη - 31 πυροσβέστες στο σημείο

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

-στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Καλυβιών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο

- στη συμβολή της λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Αγ. Παντελεήμονος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια

- στη Λ. Aθηνών-Σουνίου, από το ύψος της  Λ. Kαλυβίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (τα οχήματα κάνουν αναστροφή προς Αθήνα)

Αρχικά έσπευσαν στο σημείο 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής. Λίγο αργότερα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Συνολικά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top