Σύψας: Επανάκαμψη της επιδημίας στο τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου

Τι είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας για εμβόλιο και άνοιγμα σχολείων

Δείτε στο χθεσινό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star τις διαμαρτυρίες γονέων κατά τη χρήση μάσκας

Για το κίνημα κατά της μάσκας, το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και τον χειμώνα που έρχεται, μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαδήλωση ενάντια στις μάσκες στα σχολεία

Ο καθηγητής χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το κίνημα κατά της μάσκας, λέγοντας ότι «είναι η λεγόμενη επιδημία της παραπληροφόρησης, είναι το ίδιο επικίνδυνο με την επιδημία γιατί είναι παράγοντας που πυροδοτεί την επιδημία και επαυξάνει τις συνέπειες της πανδημίας».

Σύψας: Τι περιλαμβάνει το «κακό σενάριο» της πανδημίας

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο Νίκος Σύψας είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, πως οι ενήλικες πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά πρέπει να πάνε σχολείο. «Δε θα κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι και τα σχολεία κλειστά για να προστατεύσουμε τους ενήλικες» είπε και πρόσθεσε πως ο χειμώνας είναι δύσκολος γιατί θα έχουμε δυο παράλληλες επιδημίες.

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Νικόλαου Σύψα

Ο λοιμωξιολόγος εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα, στο τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε επανάκαμψη της επιδημίας και αύξηση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό και με τη γρίπη. «Ελπίζουμε αυτό να μην είναι έντονο», σημείωσε και τόνισε ότι «πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο και να ελπίζουμε ότι θα έρθει το καλύτερο». 

Ο καθηγητής Σύψας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν βρεθεί και όταν έρθει, θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού και αυτό δε γίνεται. Το εμβόλιο δε θα λύσει το πρόβλημα. Γι’ αυτό και μέχρι την άνοιξη του 2021 θα πρέπει να ζούμε με τον ιό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

Υπογράμμισε δε, ότι ακόμη κι αν βρεθεί το εμβόλιο, δεν είναι απόλυτα σίγουρο πως θα είναι η «απόλυτη» απάντηση στον κορωνοϊό. καθώς πριν από μερικούς μήνες το ποσοστό που απαιτούταν για να εγκριθεί ένα εμβόλιο ήταν 95%, ενώ πλέον προκειμένου να βρεθεί εμβόλιο, οι ελεγκτικές αρχές μπορεί να δώσουν το «πράσινο» για εμβόλιο, με μικρότερο ποσοστό αποτελεσματικότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top