Αποκάλυψη Star: Πώς ανήλικοι κλείνουν ραντεβού για ξύλο μέσω video games

Μεταφέρουν τη βία των παιχνιδιών στις πλατείες της Αττικής

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη με τους άγριους ξυλοδαρμούς ανήλικων παιδιών από συνομηλίκους τους που έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Τελευταίο θύμα ένας μαθητής 17 χρονών που έπεσε θύμα στην Κυψέλη, όταν ξυλοκοπήθηκε από συμμορία 20 ανήλικων που δρα στην περιοχή.

Γαλάτσι: Συμμορία ανηλίκων ξυλοκόπησε άγρια 17χρονο

Ακόμα πιο σοκαριστικός είναι το πώς οργανώνονται αυτές οι ομάδες ανηλίκων, αλλά και πώς δίνονται τα ραντεβού για επιθέσεις σε συνομήλικους τους.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Σπύρος Λάμπρου, σε αρκετές περιπτώσεις οι ανήλικοι χρησιμοποιούν τα video games για να οργανωθούν και να κανονίσουν πώς και πού θα «χτυπήσουν».

Λαμία: Τι είπαν οι γονείς της 13χρονης που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού

Συγκεκριμένα, μέσω της ζωντανής επικοινωνίας (chat) που διαθέτουν τα παιχνίδια αυτά οργανώνουν ομάδες και κανονίζουν ραντεβού. Κατόπιν, βρίσκονται από κοντά και μεταφέρουν τον μικρόκοσμο των παιχνιδιών με τη βία που αυτό διαθέτει στις πλατείες. Έτσι, στοχοποιούν έναν συνομήλικό τους, τον ξυλοκοπούν και μετά από αυτή τη «νίκη» κερδίζουν την πλατεία. Στη συνέχεια, φαίνεται ότι συσπειρώνουν και άλλους συνομηλίκους τους με τις «νίκες» τους και βγαίνουν ξανά στους δρόμους για να «πάρουν» και άλλες πλατείες.

Άγριο περιστατικό βίας στη Λαμία: Τρεις 17χρονες ξυλοκόπησαν 13χρονη

«Τον χτυπούσαν χωρίς έλεος»

Η μητέρα του 17χρονου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τη συμμορία στην Κυψέλη περιέγραψε την προσπάθεια του γιου της να γλυτώσει από τα χέρια τους.

«Χτυπούσαν στο κεφάλι μαθητή χωρίς έλεος. Είχαν πέσει πάνω του 20 άτομα, σαν μπουλούκι τον χτυπούσαν με χέρια και μπουκάλια και τον άφησαν αναίσθητο».

Η μητέρα του πιστεύει ότι το παιδί της ζει από θαύμα. Το απόγευμα του Σαββάτου ο γιος της πήγε στην πλατεία Αλκυόνης στο Γαλάτσι με την κοπέλα του και δυο φίλους τους, όταν τους επιτέθηκε η συμμορία των 20 ατόμων.

Μάλιστα, ήταν τέτοιο το θράσος των δραστών που μετρά την πράξη τους έστελναν στον Αλέξανδρο μηνύματα μέσω Facebook και του ζητούσαν να ξεχάσει αυτό που συνέβη.

«Σαρώνει» η εφηβική παραβατικότητα στην Ελλάδα

Σύμφωνα, μάλιστα, με ερεύνα του ινστιτούτου ψυχικής υγείας, η Ελλάδα κατέχει την 4η θέση ανάμεσα σε συνολικά 41 ευρωπαϊκές χώρες στην εφηβική παραβατικότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 19% των εφήβων δηλώνει ότι έχει υποστεί εκφοβισμό μία με δυο φορές σε διάστημα δυο μηνών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top