Αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς και το Σάββατο- Σε ποιες περιοχές

Τι δείχνει ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου του Star για τη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4- προβλέπεται και για αύριο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Σήμερα η πιο επικίνδυνη μέρα του καλοκαιριού

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο κίνδυνος για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
-Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Χαρδαλιάς: Προσοχή! Αύριο η πιο επικίνδυνη για πυρκαγιές ημέρα

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με ανακοίνωσή του ενημέρωσε τους πολίτες ότι σήμερα 4/9 είναι η πιο επικίνδυνη μέρα για του φετινού καλοκαιριού για πυρκαγιές, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 Νομούς της επικράτειας. Για τον ίδιο λόγο στάλθηκε απο τον αριθμό 112 ειδοποίηση -alert προς τους  πολίτες, στα κινητά τους τηλέφωνα.   
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top