Κορωνοϊός: Τέλος τα τεστ - Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Τελείωσαν τα αντιδραστήρια - Τι αναφέρει το ΕΚΕΑ

Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μετά τα χιλιάδες τεστ κορωνοϊού που έφταναν καθημερινά και ζήτησε να διακοπεί η αποστολή δειγμάτων για εξέταση από τα νοσοκομεία της χώρας.

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι - Εντοπίστηκαν 18 κρούσματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το βασικό κέντρο που ελέγχει σήμερα εργαστηριακά όλα τα δείγματα για τον κορωνοϊό των δημοσίων νοσοκομείων που αποστέλλονται από τη χώρα. Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του το ΕΚΕΑ που απέστειλε στις βασικότερες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας (ΥΠΕ) και ελέγχουν τα νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά και των νησιών, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου καθώς και της Κρήτης ζητά να μην στέλνονται πλέον δείγματα για τεστ.

Κορωνοϊός: Στους 274 οι νεκροί - Κατέληξε 69χρονη στο «Σωτηρία»

«Σας ενημερώνομαι ότι από σήμερα 1.9.2020 το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δε δύναται να πραγματοποιεί τον Μοριακό Έλεγχο του covid-19 για τις δομές σας. Λόγω της αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ», ανέφερε σε ανακοίνωση το ΕΚΕΑ.

Κορωνοϊός: 233 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Πού εντοπίζονται

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος για ένα τεστ στο ΕΚΕΑ κυμαίνεται στα 13 ευρώ, ενώ στο Ινστιτούτο Παστέρ και το ΕΚΠΑ είναι πολύ ακριβότερο και μπορεί να φθάσει και τα 50 με 60 ευρώ.

Τέλος, με βάση τα επίσημα στοιχεία σε όλη τη χώρα γίνονται πλέον 17.000 με 18.000 τεστ για κορωνοϊό.


Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top