Αποκλειστικό: Η διαδρομή του 40χρονου Σομαλού πριν φτάσει στη Μόρια

Εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό- Σε καραντίνα η δομή, γιατροί, νοσηλευτές

Σε καραντίνα τέθηκε η δομή στη Μόρια μετά από κρούσμα κορωνοϊού. Θετικός εντοπίστηκε ένας 40χρονος Σομαλός, ο οποίος σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου ο άνδρας μετακινήθηκε σε πολλά σημεία, ενώ διέμενε και σε διαμέρισμα με άλλους μετανάστες στην Αθήνα, πριν επιστρέψει στη δομή της Μόριας. 

Λέσβος: Σε καραντίνα η δομή στη Μόρια μετά από κρούσμα κορωνοϊού

Όπως μετέδωσε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο του Star, o Σομαλός έφυγε στις 17 Ιουλίου από τη Μόρια αφού πήρε άσυλο. Αρχικά πήγε στην Αθήνα όπου διέμεινε σε διαμέρισμα στο κέντρο μαζί με ακόμα δύο μετανάστες. Φυσικά ήρθε σε επαφή και με άλλους ανθρώπους, κινούμενος στην Ομόνοια και σε άλλα σημεία.

Μετακινήθηκε στην Αθήνα, αφού προσπάθησε να βρει δουλειά. Ανεπιτυχώς όμως κι έτσι στις 28 Αυγούστου γύρισε στον καταυλισμό της Μόριας, όπου δεν έγινε δεκτός αφού είχε πάρει άσυλο.

Η πρώτη εμφάνιση του Σπύρου Λάμπρου στο δελτίο ειδήσεων του Star

Έτσι έστησε σκηνή έξω από τον καταυλισμό. Το βράδυ αισθάνθηκε αδυναμία, είχε ρίγη και πήγε στους γιατρούς μη κυβερνητικής οργάνωσης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα  οι γιατροί της μη κυβερνητικής οργάνωσης και οι νοσηλευτές, όπως και οι μετανάστες που έμεναν δίπλα του.  

Σημειώνεται ότι το σημείο όπου έστησε τη σκηνή, έξω από τη Μόρια, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη γιατί υπάρχουν περίπου 3.000 άνθρωποι που μένουν εκεί αυθαίρετα. 

Όσον αφορά στα οικόπεδα που είχαν δεσμευτεί για τη δημιουργία νέας δομής, ακόμα είναι μόνο σχέδια. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, ακόμα και η υγειονομική δομή που ήταν έτοιμη να ανοίξει τον Σεπτέμβριο, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που προκάλεσαν ζημιές. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top