Τέλος στα πλαστικά ποτήρια για take away - Από πότε θα ισχύει

Έρχεται τέλος στον καταναλωτή

Καφές σε πλαστικό ποτήρι

Νέα πραγματικότητα αναμένεται να φέρει νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και αφορά τη μείωση των επιπτώσεων πλαστικών στο περιβάλλον.

Το σχέδιο νόμου θα επιβάλλει περιβαλλοντικό τέλος σε πλαστικά μιας χρήσης, όπως το ποτήρι και το καπάκι στις καφετέριες και το τέλος θα αγγίζει τα 0,05 ευρώ, χωριστά για κάθε αντικείμενο. Όσοι δεν επιθυμούν να πληρώνουν το τέλος θα μπορούν να φέρνουν στα καφέ το δικό τους ποτήρι.

Ο νόμος αναμένεται να υποχρεώνει καταστήματα καφέ και φαγητού να εξυπηρετούν τους πελάτες στα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη που φέρει ο ίδιος και προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης

Στον ίδιο νόμο προβλέπεται η κατάργηση πώλησης πλαστικών μιας χρήσης από τα καταστήματα από τις 3 Ιουλίου του 2021.

Τα προϊόντα που αφορά είναι μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης, τάπερ μιας χρήσης, καλαμάκια, ενώ από το 2023 οι εταιρείες που σχετίζονται με την πώληση νερού και αναψυκτικών μέσω καταστημάτων θα πρέπει να δημιουργήσουν σύστημα επιστροφής των συσκευασιών, όπου ο πελάτης είτε θα λαμβάνει χρήματα για τις συσκευασίες που επιστρέφει είτε έκπτωση για τις επόμενες αγορές του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top