Τη Δευτέρα οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων 

Την Τρίτη θα ανακοινώσει την απόφαση η Κεραμέως   

σχολείο μέτρα κορωνοϊός

Το μεσημέρι της Δευτέρας 31/8 θα  γίνει η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών προκειμένου το κυβερνητικό επιτελείο να λάβει τις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων των σχολείων. Την Τρίτη θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις. Πάντως μέλη της επιτροπής έχουν εκφράσει διαφορετικές μεταξύ τους απόψεις με άλλους να τάσσονται υπέρ του ανοίγματος στις 7 Σεπτεμβρίου και άλλους να προκρίνουν την 14η Σεπτεμβρίου.

Κλειδώνει για τις 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων

Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες συγκλίνουν στο ότι δεν έχει μεγάλη σημασία εάν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, καθώς το χειμώνα και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά. 

Μαγιορκίνης: Γιατί δεν έχει μεγάλη σημασία το μέγεθος των τάξεων

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί. Ταυτόχρονα διευκρίνισε πως η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια υπό τους όρους που έχουν συμφωνηθεί για τον αριθμό των μαθητών, μάσκες και ξεχωριστά διαλείμματα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top