Εύβοια: Έξι οι νεκροί κι ένας ο αγνοούμενος από την κακοκαιρία

Χαρδαλιάς: Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών

Έξι είναι οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Θάλεια» στην Εύβοια, ενώ ένας άντρας αγνοείται, αφού η αγνοούμενη γυναίκα εντοπίστηκε ζωντανή σε θαλάσσια περιοχή. 

Εύβοια: Και τέταρτος νεκρός από τη φονική κακοκαιρία

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της καταστροφής. 

Κινδυνεύουν άνθρωποι στην Εύβοια: «Πνίγεται η αδελφή μου»

Σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί δε λειτούργησε η γραμμή έκτακτης ανάγκης 112, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αν λειτουργούσε θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Όπως σημείωσε οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν τέτοιες, που ένα μήνυμα από το 112 θα προκαλούσε πανικό και τελικά τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. 

«Eίμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει και όσο κι αν βασιστούμε σε μοντέλα πρόβλεψης η κλιματική αλλαγή και οι συνθήκες δυσκολεύουν την κατάσταση. Ολα έγιναν πολύ ξαφνικά, ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα όμως, από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσαμε τα φαινόμενα, ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η Θάλεια «έπνιξε» την Εύβοια: Δύο νεκροί από την κακοκαιρία

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Όπως  επισήμανε «βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν».

Υπενθυμίζεται ότι δύο ηλικιωμένοι 85 και 86 ετών έχασαν τη ζωή τους στα Πολτικά, ένα βρέφος, οχτώ μηνών κι ένας 75χρονος στο Μπούρτζι. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top