Κινδυνεύουν άνθρωποι στην Εύβοια: «Πνίγεται η αδελφή μου»

Σοκάρουν οι μαρτυρίες κατοίκων που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Θάλεια»

Δραματική είναι η κατάσταση στα χωριά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια που πλήττεται από τη σφοδρή κακοκαιρία «Θάλεια». Δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στα σπίτια τους που πλημμύρισαν, ενώ οι περιγραφές κατοίκων που είναι εγκλωβισμένοι συγκλονίζουν. 

Η Θάλεια «έπνιξε» την Εύβοια: Δύο νεκροί από την κακοκαιρία

«Η κατάσταση είναι τραγική, αυτή τη στιγμή πνίγεται η αδελφή μου και ο γαμπρός μου μέσα στο σπίτι τους. Έχουν εγκλωβιστεί, δεν μπορούν να βγουν και ίσα ίσα που αναπνέουν. Εγώ πρόλαβα και σώθηκα με την οικογένειά μου γιατί ανεβήκαμε στην ταράτσα», είπε ο κ. Βαγγέλης στον ΣΚΑΪ, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής. 

Όπως είπε η καταστροφή είναι δυο φορές μεγαλύτερη από αυτή που σημειώθηκε στη Μάνδρα. 

«Έχει πλημμυρίσει ο Λήλας ποταμός. Όλοι είναι στις ταράτσες για να σωθούν. Το νερό στα περισσότερα σπίτια ξεπερνάει το ύψος του γονάτου. Όλοι είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν μπορεί κανείς να βγει. Όλα έγιναν μετά τις 03:00 τα ξημερώματα» είπε ένας ακόμα κάτοικος της περιοχής.

Η Πυροσβεστική μέχρι τις 09:00 το πρωί είχε δεχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ανθρώπους από τα σπίτια τους. Για την αντιμετώπιση των περιστατικών έχουν κινητοποιηθεί 72 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 26 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και 3 διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Επίσης, προληπτικά έχουν κινητοποιηθεί εναέριοι διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ με 1 Ε/Π.

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γ. Ψαθάς σημείωσε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και το μόνο θετικό είναι πως έχει σταματήσει να βρέχει. 

Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ εγκλωβισμένοι που κινδύνευσαν περιμένουν την Πυροσβεστική να τους μεταφέρει σε ασφαλή σημεία. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

«Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top