Απίστευτες εικόνες: Πλημμύρες προκάλεσε η «Θάλεια» στη Θεσσαλονίκη

Ποτάμια οι δρόμοι στον Λαγκαδά

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Θάλεια» στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, καθώς από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια, ενώ άτομα εγκλωβίστηκαν στα σπίτια και στα οχήματά τους. 

Όλη νύχτα κλιμάκια της πυροσβεστικής προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους και να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. 

Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 19 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από τα χωριά Περιβολάκι, Καβαλάρι, Λαγυνά και από τις επαρχιακές οδούς από Λαγκαδά για Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες. 

Επίσης η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 80 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι, το νερό φτάνει μέχρι ο γόνατο, ενώ κάποιος μπορεί να μετακινηθεί μόνο με τρακτέρ ή ψηλό όχημα. 

Ο δήμος Λαγκαδά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καλώντας τους δημότες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στους δρόμους, ειδικά κατά τη διέλευση των ιρλανδικών διαβάσεων, τις οποίες συνίσταται να αποφεύγουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top