Κύθηρα: Σε ύφεση η φωτιά - Ενισχύσεις για τη νύχτα

Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία

Δείτε στο video τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης και στην Αταλάντη

Ενισχύσεις σε πεζοπόρα τμήματα έχουν σταλεί στην πυρκαγιά στα Κύθηρα, η οποία ωστόσο, δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή και βρίσκεται σε ύφεση.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.

Νωρίτερα η πυρκαγιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια της Αγίας Πελαγίας και ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι, αλλά σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση δεν χρειάστηκε, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνθηκε προς την θάλασσα.

Φωτιά στην Αταλάντη - Οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια

Οι εστίες που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ωστόσο, επειδή πλησιάζει το βράδυ και θα αποχωρήσουν τα εναέρια μέσα, με εντολή του αρχηγού του Π.Σ. εστάλη ένα πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων από την πρώτη ΕΜΑΚ, με το αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας από την Αθήνα, ενώ άλλα 10 άτομα πέρασαν στα Κύθηρα, με σκάφος του Λιμενικού, από την Νεάπολη Λακωνίας, ώστε να μην ξεφύγει η πυρκαγιά κατά την διάρκεια της νύχτας.

Έτσι, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 96 πυροσβέστες με 18 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες, ενώ ακόμα κάνουν ρήψεις νερού τρία ελικόπτερα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top